00000

Rödkål blir bara godare om den görs dagen före servering.

För 10-12 personer på julbord:

Ingredienser

1,2 kilo rödkål
1 dl äppelmos
1 dl svartvinbärsgelé
0,5 dl rödvinsvinäger
2 msk ättiksprit, (12 %)
10 kryddnejlikor
10 kryddpeppar
1,5 tsk salt

15 minuter + 1,25 timme koktid

Rödkål – gör så här:

  1. Skär bort den grova stammen från rödkålen. Skär kålen i ca 4 x 4 cm stora bitar. Lägg kålen i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser.
  2. Låt koka under lock tills kålen är mjuk, ca 45 min. Ta av locket och låt kålen koka ihop ca 30 min, tills nästan all vätska kokat in. Smaka eventuellt av med mer gelé eller vinäger.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul