00000

Det här är en god, snabb och lyxig helglunch. Smaksätt röran med de örter du föredrar eller råkar ha hemma.Varmrökt röding brukar finnas hel i välsorterade mataffärer, men det blir även gott med varmrökt lax, sik eller makrill.

För 4 portioner

Ingredienser

8 ägg
4 msk mjölk
1 msk smör
1 kruka gräslök, persilja eller timjan
salt + nymald svartpeppar

Till servering

200 g grön sparris
300 g varmrökt röding
4 skivor surdegsbröd
70 g salladsblad, t ex babyspenat

20 min

1. Vispa upp äggen lätt med mjölk, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
2. Smält smöret i en kastrull eller släpplättpanna på medelvärme. Tillsätt äggsmeten och rör med en slev tills röran blir tjock och krämig, 5–10 min. Hacka örterna och rör ner dem.
3. Bryt av den nedersta, hårda delen på 
sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten, 
1 minut för små späda och 5 min för grova.
4. Avlägsna skinn och ben från rödingen.
5. Rosta brödet och servera med äggröra, röding, sparris och sallad.