Röding med timjanäpplen, astrakancidersås och trattkantareller

Röding och trattkantareller med astrakancidersås. Tips! Prova cidersåsen även till andra sorters stekt fisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer - med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja

Astrakancidersås

  • 0,5 lök - gul
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 äpple - syrligt
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl astrakancider - torr
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond - konc
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk smör

Timjanäpplen

  • 2 äpplen
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 2 kvistar timjan
  • 1 tsk flingsalt

Trattkantareller

  • 0,5 lök - gul
  • 200 g trattkantareller
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Garnering

  • 8 kvistar timjan

Gör så här

  1. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka äpplet. Fräs lök och äpple i olivolja ca 1 minut. Häll på cider, vatten, fond och grädde. Koka upp, låt koka tills ca hälften återstår. Mixa såsen slät i matberedare eller med mixerstav. Rör i smöret.

  2. Timjanäpplen: Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och dela äpplena. Pensla en ugnssäker form med lite av olivoljan och lägg i äpplena med snittytan nedåt. Ringla över honung och resterande olivolja. Plocka och strö över timjanbladen. Strö på saltet. Ugnsbaka äpplena mitt i ugnen 15 min. Ös äpplena med spadet som bildas med jämna mellanrum.

  3. Rensa trattkantarellerna. Skala och finhacka löken. Stek kantarellerna i smöret tills de börjar bli lätt brynta. Tillsätt lök och salt och stek ytterligare ca 1 minut.

  4. Salta rödingen. Stek den i olivolja med skinnsidan nedåt ca 3 min. Vänd och stek med köttsidan nedåt ca 1 minut.

  5. Servera rödingen med äpplen, trattkantareller och äppelcidersås. Garnera med timjan och servera gärna kokt, pressad potatis till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!