Röding med timjan- äpplen, astrakancidersås och trattkantareller

Röding och trattkantareller med astrakancidersås. Tips! Prova cidersåsen även till andra sorters stekt fisk.

Röding med timjan- äpplen, astrakancidersås och trattkantareller

  1. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka äpplet. Fräs lök och äpple i olivolja ca 1 minut. Häll på cider, vatten, fond och grädde. Koka upp, låt koka tills ca hälften återstår. Mixa såsen slät i matberedare eller med mixerstav. Rör i smöret.
  2. Timjanäpplen: Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och dela äpplena. Pensla en ugnssäker form med lite av olivoljan och lägg i äpplena med snittytan nedåt. Ringla över honung och resterande olivolja. Plocka och strö över timjanbladen. Strö på saltet. Ugnsbaka äpplena mitt i ugnen 15 min. Ös äpplena med spadet som bildas med jämna mellanrum.
  3. Rensa trattkantarellerna. Skala och finhacka löken. Stek kantarellerna i smöret tills de börjar bli lätt brynta. Tillsätt lök och salt och stek ytterligare ca 1 minut.
  4. Salta rödingen. Stek den i olivolja med skinnsidan nedåt ca 3 min. Vänd och stek med köttsidan nedåt ca 1 minut.
  5. Servera rödingen med äpplen, trattkantareller och äppelcidersås. Garnera med timjan och servera gärna kokt, pressad potatis till.

 

 

 

Recept från