Röding med tamarind

Röding är inte ett måste. Det går lika bra med regnbågslax eller portionsbitar av laxfilé.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g rödingfilé - med skinn
  • 1 krm salt
  • 450 g pak choi - eller mangold
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk tamarinde pasta
  • 2 vitlöksklyftor - finhackade
  • 2 thai chili - eller spansk peppar finstrimlade

Tillbehör

  • 300 g jasminris - kokt
  • 2 limeklyftor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Strö salt på fiskfilén och snitta den i bitar från köttsidan men inte igenom skinnet. Då blir det nämligen fina bitar när fisken är stekt. Lägg den med köttsidan nedåt i en smord ugnssäker form. Stek fisken i mitten av ugnen ca 10 min.

  2. Skölj, ansa och skär pak choi i grova strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek pak choi under omrörning ca 1/2 min. Blanda ner tamarind, vitlök och chili och stek ytterligare ca 1 min.

  3. Dra bort skinnet från fisken när den är färdigstekt. Servera fisk med varm pak choi samt kokt ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!