3.53.53.53.53.5

Röding med romsås lagas enkelt  i ugnen, och du slipper dessutom fiskdoftande os när gästerna kommer.

För 4 personer:

Ingredienser

4 rödingfiléer, (à 150 g)
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Romsås:

80 g fiskrom, t ex sikrom
2 dl crème fraiche
2 msk rödlök, finhackad
2 msk dill, finhackad
0,5 citron

Tillbehör:

primörsallad, se recept

15 minuter + 20 minuter i ugn

Röding med romsås – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100°. Lägg rödingfiléerna med skinnsidan ner i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och tillaga mitt i ugnen till 50° innertemperatur, beräkna 20–25 min.
  2. Romsås: Blanda rom, crème fraiche, lök och dill. Skrubba citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i såsen.
  3. Ta ut rödingen och servera den med romsås och primörsallad.