Röding med forellromshollandaise och sparris

Recept på Röding med forellromshollandaise och sparris. Laxfilé passar också bra, men tillagningstiden i ugnen ökar då något.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g rödingfilé - med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Forellromshollandaise

  • 1 dl hollandaisesås - färdig
  • 1 citron
  • 50 g forellrom

Tillbehör

  • 300 g småpotatis
  • 1 knippa sparris - (250 g)
  • 1 msk smör
  • 2 msk dill - hackad

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Putsa rödingen och skär den i portionsbitar. Smörj en plåt med olja. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg den på plåten med skinnsidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Dra bort skinnet före servering.

  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Ansa sparrisen och låt den koka med ca 3 min.  Låt potatis och sparris rinna av och blanda i smör och dill.

  3. Skölj citronen i ljummet vatten, riv av ca 1 tsk skal och skär den i klyftor. Blanda hollandaisen med forellrom och citronskal.

  4. Servera rödingen med forellromshollandaise, sparris och nykokt potatis. Garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!