55555

Recept på Röding med forellromshollandaise och sparris. Laxfilé passar också bra, men tillagningstiden i ugnen ökar då något.

För 2 personer:

Ingredienser

300 g rödingfilé, med skinn
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Forellromshollandaise:

1 dl hollandaisesås, färdig 
1 citron
50 g forellrom

Tillbehör:

300 g småpotatis
1 knippa sparris, (250 g)
1 msk smör
2 msk dill, hackad

Garnering:

dillkvistar

20 minuter

Röding med forellromshollandaise och sparris – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Putsa rödingen och skär den i portionsbitar. Smörj en plåt med olja. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg den på plåten med skinnsidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Dra bort skinnet före servering.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Ansa sparrisen och låt den koka med ca 3 min.  Låt potatis och sparris rinna av och blanda i smör och dill.
  3. Skölj citronen i ljummet vatten, riv av ca 1 tsk skal och skär den i klyftor. Blanda hollandaisen med forellrom och citronskal.
  4. Servera rödingen med forellromshollandaise, sparris och nykokt potatis. Garnera med dill.