Röding med äpple och ädelost

Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 röding
  • 4 dl vatten - + 2 msk strösocker
  • 2 msk salt - till rimningslag
  • 1 msk smör - till stekning
  • 100 g rucolasallad
  • 50 g friséesallad
  • 25 g bredsjö blå
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 2 äpplen - gröna
  • 1 tsk persilja - till garnering

Hummersky

  • 0,5 msk hummerfond - koncentrerad
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krondill - stjälk
  • 0,5 tsk dillfrö
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Lägg fisken i en rimningslag med kallt vatten, socker och salt. Låt ligga kallt 1 tim.

  2. Plocka och skölj salladen noga och låt den torka.

  3. Mixa Bredsjö Blå slät med creme fraiche och salta. Strimla äpplena fint och vänd ner i ostkrämen.

  4. Hummersky: Koka upp fond och vatten. Smaksätt med hackad krondill eller dillfrö, olivolja och balsamvinäger och låt sjuda ca 5 min. När en god krondillssmak har uppnåtts, sila fonden och håll den varm.

  5. Bryn smöret och stek fisken med skinnsidan neråt tills den är ”mediumstekt”. Fisken ska ha ett knaprigt skinn men inte vara helt genomstekt.

  6. Arrangera salladen i mitten på tallriken med en klick äppelsallad på varje. Lägg fisken ovanpå salladen och ringla hummerskyn runt om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!