4.54.54.54.54.5

Det här är en riktigt härlig cole slaw där flera goda kålsorter samsas. Sesamfrö ger crunch och äpple friskar upp!

För 8 pers

Ingredienser

300 g rödkål
200 g vitkål
100 g grönkål, färsk
1 gul lök
2 tsk salt, + 1 krm
2 juläpplen
1 dl gula russin
1 dl majonnäs
1/2 dl dijonsenap, grov
2 msk äppelcidervinäger
2 krm svartpeppar, nymald
2 msk sesamfrön, oskalade

20 min + ca 3 timmar i press

Rödgrön cole slaw – gör så här:

  1. Ansa och finstrimla rödkål, vitkål och grönkål. Skala och finhacka löken. Lägg kål och lök i en bunke och strö på 2 tsk salt. Ställ under press ca 3 timmar men gärna längre, ca 12 timmar.
  2. Krama ut eventuell vätska ur kålen. Kärna ur och finstrimla äpplena. Blanda äpple och russin med kålen.
  3. Rör ihop majonnäs, senap, vinäger, 1 krm salt och peppar. Blanda såsen väl med kålen.
  4. Rosta sesamfröna i en stekpanna tills de har fått lite färg. Låt svalna. Vänd ner sesamfröna i salladen och strö lite på toppen.
Fler recept med: Grönsaker, Jul, Övrigt, Sallader, Smårätter