Rödbetssoppa på ryska

I stället för gräddfil kan soppan serveras med creme fraiche smaksatt med wasabi.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 - 5 potatisar - (ca 400 g)
  • 1 morot
  • 250 g vitkål
  • 5 - 6 rödbetor - (ca 500 g)
  • 2 msk smör
  • 1,6 l vatten
  • 3 tärningar hönsbuljong
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,75 tsk salt

Tillbehör

  • gräddfil

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Skala och skär potatis och morot i mindre bitar.

  3. Strimla vitkålen och skala rödbetorna.

  4. Fräs först lök och vitlök i smör ca 2 min. Tillsätt potatis, morot och vitkål. Fräs ytterligare 2 min under omrörning.

  5. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Blanda ner rödbetorna och låt soppan sjuda under lock tills rotsakerna är mjuka.

  6. Mixa soppan och smaka av med vinäger och salt. Servera med gräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!