44444

Rödbetssallad får extra syra från citron och nötig smak av sesamfrö. Det är enkelt och energismart att baka rödbetorna i ugnen samtidigt som du ändå lagar något annat.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

500 g rödbetor
1 äpple, stort, rött
2 msk kapris
2 dl gräddfil
3 msk majonnäs
1 msk citron, pressad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

1 dl rödbetsgroddar, eller andra groddar
2 tsk sesamfrön

15 minuter + 1 timme i ugn

Rödbetssallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Borsta rödbetorna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 1 timme tills de är mjuka. Ta ut och låt svalna.
  2. Skala betorna och tärna dem i små tärningar. Kärna ur och tärna äpplet. Hacka kaprisen.
  3. Blanda gräddfil, majonnäs och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Blanda i rödbetor, äpple och kapris. Låt gärna salladen stå en stund innan den läggs upp. Blanda om ordentligt så att den blir jämnt rosa. Garnera med groddar och sesamfrö.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Sallader, Tillbehör