Rödbetssallad med hasselnötter

Rödbetssalladen har vi fått inspiration till på en italiensk restaurang, men den passar särskilt bra till köttbullar och julskinka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 0,5 msk hasselnötsolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 rödlök

Gör så här

  1. Koka rödbetorna ca 45 min tills de är mjuka. Skala dem under rinnande vatten. Låt kallna.

  2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort skalen i en handduk. Hacka dem grovt.

  3. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Skala och skiva rödlöken tunt.

  4. Blanda rödbetor, rödlök och hasselnötter med dressingen, spara lite av hasselnötterna till garnering.

    Foto: Ulrika Pousette

    Jansson, fransk sellerisallad, köttbullar, revbensspjäll, bröd och rödbetssallad.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!