00000

Vänd försiktigt ner mozzarella, osten tar snabbt färg av de nykokta röbetorna.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg rödbetor
100 g mangold, röd, inte för stor
2 rödlökar, med blast (ca 150 g)
2 pkt minimozzarella, (à 125 g)
2 msk olivolja
0,5 citron, saft av
1 tsk fruktsocker
1,5 tsk gourmetsalt
peppar, några varv på kvarnen
0,5 msk korianderfrön
1 lime, rivet skal av
1 dl svarta vinbär

Rödbetssallad med mozzarella – gör så här:

  1. Skölj och spara några cm av blasten på rödbetorna. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten ca 30 minuter. Prova med en sticka.
  2. Skala dem under rinnande vatten och skär i klyftor. Skölj och riv mangolden i lite mindre bitar. Ansa och skiva löken.
  3. Varva rödbetor, mangold, lök och mozzarella på ett uppläggningsfat.
  4. Rör ihop olivolja, citron och fruktsocker. Häll på blandningen. Salta och peppra.
  5. Strö koriander, limeskal och svarta vinbär över salladen.