55555

Krämig och god rödbetssallad är en riktig klassiker. Så här enkelt gör du din egen rödbetssallad.

För 12 personer på julbord:

Ingredienser

15 rödbetor små
1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten

1 äggula
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
o,5 tsk salt
2,5 dl rapsolja

Garnering

äpple strimmlat

Rödbetssallad – gör så här:

  1. Koka betorna mjuka i saltat vatten. Gnugga av skalet under rinnande vatten. Halvera betorna.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten och häll över betorna. Låt stå i kylen ett dygn.
  3. Vispa äggulor, senap, vinäger och salt kraftigt, Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning.
  4. Sila lagen från rödbetorna och skär dem i mindre bitar. Blanda betorna med majonnäsen. Toppa med strimlat äpple.

Recept av Christian Hellberg

Tips! Försök att skala betorna så att de blir släta och fina – ser naturligt och levande ut.

SE ÄVEN: Bästa recepten med grönkål

Fler recept med: Jul