Rödbetsravioli raw med chèvrecrème, lakritsört och oxalis

Rödbetsravioli Raw med chèvrecrème, lakritsört och oxalis är vacker i färg och smakar fantastiskt. Lakritsört smakar som det låter och finns att köpa i välsorterade saluhallar. Oxalis tillhör familjen harsyreväxter och kan bytas ut mot harsyra om man har turen att hitta det.
Elisabeth Johansson
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 rödbeta - stor
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 tsk olivolja - + 1 msk

Chèvrecrème

  • 50 g chèvreost
  • 0,5 dl crème fraiche

Garnering

  • lakritsört
  • oxalis

Gör så här

  1. Skala rödbetan och skär den i tunna skivor på mandolin. Blanda vatten, socker, ättika och 1 tsk olja. Lägg rödbetsskivorna i blandningen och låt stå ca 10 min.

  2. Chèvrecrème: Riv chèvreosten. Mixa den tillsammans med crème fraiche. Lägg crèmen i en liten spritspåse.

  3. Ta upp och torka av rödbetsskivorna på hushållspapper. Spritsa en liten klick crème mitt på skivorna. Vik upp skivorna och fäst dem i crèmen. Ringla över 1 msk olja och spritsa en liten klick ostcrème i mitten på varje knyte. Garnera med lakritsört och oxalis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!