00000

Rödbetsravioli Raw med chèvrecrème, lakritsört och oxalis är vacker i färg och smakar fantastiskt. Lakritsört smakar som det låter och finns att köpa i välsorterade saluhallar. Oxalis tillhör familjen harsyreväxter och kan bytas ut mot harsyra om man har turen att hitta det.

För 10 personer:

Ingredienser

1 rödbeta, stor
1,5 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
1 tsk olivolja, + 1 msk

Chèvrecrème:

50 g chèvreost
0,5 dl crème fraiche

Garnering:

lakritsört
oxalis

20 minuter + 10 minuter för rödbetan att marineras

Rödbetsravioli raw med chèvrecrème, lakritsört och oxalis – gör så här:

  1. Skala rödbetan och skär den i tunna skivor på mandolin. Blanda vatten, socker, ättika och 1 tsk olja. Lägg rödbetsskivorna i blandningen och låt stå
    ca 10 min.
  2. Chèvrecrème: Riv chèvreosten. Mixa den tillsammans med crème fraiche. Lägg crèmen i en liten spritspåse.
  3. Ta upp och torka av rödbetsskivorna på hushållspapper. Spritsa en liten klick crème mitt på skivorna. Vik upp skivorna och fäst dem i crèmen. Ringla över 1 msk olja och spritsa en liten klick ostcrème i mitten på varje knyte. Garnera med lakritsört och oxalis.
Fler recept med: Snacks och tilltugg, Vegetariskt