00000

Är blasten på rödbetorna fräsch kan den sparas och fräsas med lite pressad vitlök och serveras till exempelvis rökt fisk.

För 4 pers

Ingredienser

Rödbetsrakor med fetaost

1 knippa rödbetor (ca 500 g)
2 ägg
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 dl couscous
2 msk rapsolja
100 g fetaost

Myntayoghurt

1/2 kruka mynta
2 dl turkisk yoghurt
2 krm salt

Tillbehör

100 g mâchesallad

25 min

1. Skala och grovriv rödbetorna. Blanda med ägg, salt och peppar.

2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

3. Myntayoghurt: Hacka myntan och blanda den med yoghurt och salt.

4. Hetta upp oljan i en stekpanna och klicka i rödbetssmeten. Stek rakorna på medelvärme ca 4 min på varje sida. Smula över fetaosten.

5. Servera de nystekta rakorna med couscous, myntayoghurt och mâchesallad.