4.54.54.54.54.5

Recept på rödbetsquinoa med chèvre, vattenmelon och lammrack. Quinoan får vackert röd färg när den kokas tillsammans med rödbetsklyftor.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 knippa rödbetor, små
2 dl quinoa
50 g frön, och nötter, blandade
4 dl vatten
2 krm salt
2 salladslökar
1 klyfta vattenmelon, (ca 500 g)
100 g chèvreost

Marinerade lammracks:

12 lammkotletter, enkla med ben eller 8 dubbla lammkotletter
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
2 msk rapsolja
1 msk soja, kinesisk
0,5 tsk salt
1 tsk flingsalt

40 minuter

Rödbetsquinoa med chèvre, vattenmelon och lammrack – gör så här:

  1. Rosta frön och nötter i en torr, het stekpanna. Ta upp och låt kallna. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.
  2. Skölj quinoan med hett vatten. Koka upp 4 dl vatten och lägg i quinoa, rödbetsklyftor och salt. Koka på medelvärme ca 15 min under lock.
  3. Marinera köttet under tiden. Skala och skär vitlöken i tunna klyftor. Hacka rosmarinen grovt. Blanda alla ingredienser till marinaden utom flingsaltet. Lägg köttet i en påse och häll på marinaden. Knyt ihop påsen och låt den ligga i kylen ca 15 min.
  4. Ansa och skiva salladslöken. Vänd ner den i rödbetsquinoan, spara lite till garnering.
  5. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Lägg bitarna på quinoan och strö över resten av salladslöken. Smula över osten och strö över frön och nötter.
  6. Ta köttet ur marinaden. Grilla det 3-4 min på varje sida. Strö över fling­salt och servera till quinoan.