Rödbetsplättar med getost, valnötter och rucola

Recept på rödbetsplättar med getost, valnötter och rucola. Biffarna, som påminner mer om plättar, är godast nystekta men kan varmhållas i ugnen, ca 100°.

Ingredienser

  • 400 g rödbetor
  • 300 g potatis - fast
  • 2 schalottenlökar
  • 2 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk smör

Tillbehör

  • 100 g chèvreost
  • 2 dl valnötter - rostade
  • 25 g rucola

Gör så här

  1. Skala rödbetor och potatis. Riv rödbetorna på den grova sidan av ett rivjärn och potatisen på den fina. Skala och finhacka schalottenlöken.

  2. Blanda rödbetor, potatis och lök med ägg och mjöl. Krydda med salt och peppar.

  3. Stek små plättar i smör på medelvärme ca 3 min på varje sida. Lägg dem på en plåt i ugnen i 80–100° medan resten av smeten steks.

  4. Toppa rödbetsplättarna med chèvre i bitar, grovhackade valnötter och rucola. Servera genast.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!