Rödbetsplättar med fetaost

Recept på vegetariska rödbetsplättar med fetaost.
Allt om Mat
Recept på vegetariska rödbetsplättar med fetaost.
Recept på vegetariska rödbetsplättar med fetaost. Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 4 rödbetor - färska (ca 300 g)
  • 1 gul lök
  • 6 potatisar - kokta
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Till servering

  • 150 g fetaost
  • 8 svarta oliver
  • rödlök - skivad
  • sallad - gärna rucola

Gör så här

  1. Skala och riv råa rödbetor, lök och kokt potatis grovt på råkostjärn eller i matberedare.

  2. Blanda ihop det med ägg, salt och peppar till en jämn smet.

  3. Forma smeten till små biffar. Stek dem i olja på svag värme ca 2 minuter på varje sida.

  4. Lägg upp biffarna på ett fat och smula över fetaosten. Lägg på oliver, rödlök och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!