44444

Rödbetsmuffins med limefrosting går utmärkt att frysa, men vänta med att lägga på frostingen till strax före servering.

För 12-14 muffins:

Ingredienser

1 dl hasselnötter
3 rödbetor, normalstora
1 citron
2 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
1 tsk kanel, mald
1 tsk ingefära, mald
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
2 krm salt

Frosting:

200 g färskost, naturell
1 lime
1 dl florsocker

20 minuter + 12 minuter i ugn

Rödbetsmuffins med limefrosting – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Mal eller mixa hasselnötterna. Skala och riv rödbetorna och se till att spara så mycket saft/vätska som möjligt, det går enkelt att riva i en matberedare. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ihop alla ingredienser.
  3. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt, fyll dem till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut och låt kallna på galler.
  4. Frosting: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda ihop ingredienserna till en smet. Bred frosting på muffinsen.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar