Rödbetshummus

Rödbetshummus är ett gott tillbehör på buffébordet, passar också fint på mackan med sallad och getost.  
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 2 rödbetor - medelstora
  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 1,5 msk tahini (sesampasta) - sesampasta
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 0,5 tsk havssalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Topping

  • 1 msk yoghurt - grekisk
  • 5 pistaschnötter - grovhackade
  • 0,5 tsk olivolja
  • myntablad

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rödbetorna och skär dem i fjärdedelar. Lägg dem i ett foliepaket och tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills de är mjuka. Låt svalna.

  2. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Mixa rödbetorna med kikärter och övriga ingredienser till en krämig hummus. Krydda med salt och peppar. Servera med grekisk yoghurt, pistaschnötter, olja och myntablad. Ät tillsammans med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!