Rödbetsgravad lax  

Rödbetsgravad lax har en vackert röd färg. Ett gott recept från oss på Allt om Mat.  
Pernilla Lundberg
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 g laxfilé - färsk, med skinn
  • 2 rödbetor - stora
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 1 msk vitpeppar - krossad
  • 1 dl dill - grovt hackad

Garnering

  • dill
  • senapsfrön - gula

Tillbehör

  • hovmästarsås

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetorna.

  2. Blanda socker salt och peppar. Gnid in laxen med blandningen och lägg den i en form. Fördela rödbetor och dill ovanpå. Täck formen med plastfolie.

  3. Låt grava i kylen 2 dygn. Vänd på laxen några gånger under tiden.

  4. Skrapa bort rödbetor och dill. Skär laxen i skivor. Garnera med dill och frön. Servera med hovmästarsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!