3.73.73.73.73.7

Rödbetsgravad lax har en vackert röd färg. Ett gott recept från oss på Allt om Mat.  

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

800 g laxfilé, färsk, med skinn
2 rödbetor, stora
1 dl strösocker
0,5 dl salt
1 msk vitpeppar, krossad
1 dl dill, grovt hackad

Garnering:

dill
gula senapsfrön

Tillbehör:

hovmästarsås

15 minuter + 2 dygn gravning

Rödbetsgravad lax – gör så här:

  1. Skala och riv rödbetorna.
  2. Blanda socker salt och peppar. Gnid in laxen med blandningen och lägg den i en form. Fördela rödbetor och dill ovanpå. Täck formen med plastfolie.
  3. Låt grava i kylen 2 dygn. Vänd på laxen några gånger under tiden.
  4. Skrapa bort rödbetor och dill. Skär laxen i skivor. Garnera med dill och frön. Servera med hovmästarsås.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Lax