Rödbetsgravad lax

00000

Laxen kan frysas in både före och efter gravning.  

För 6-8 personer på buffé:

Ingredienser

600 g laxfilé med skinn i bit
1 dl strösocker
0,5 dl salt
2 krm svartpeppar stött
1 rödbeta

Tillbehör:

2 rädisor –3
1 knippa dill
svartpeppar

10 minuter + 2 dygn gravning

Rödbetsgravad lax – gör så här:

  1. Lägg laxen i en form med skinnsidan nedåt. Blanda socker, salt och peppar. Strö blandningen över och under laxen.
  2. Skölj rödbetan. Skala den med en potatisskalare och skölj igen.Grovriv rödbetan över laxen. Täck med plastfolie och sätt in i kylen 1 dygn.
  3. Vänd laxen och låt den ligga ytterligare 1 dygn.
  4. Skär laxen i skivor och garnera med tunt skivade rädisor, finhackad dill och grovt stött peppar.

Lästips! Så lyckas du med gravad lax

 

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Lax, Övrigt