Rödbetsgravad lax

Laxen kan frysas in både före och efter gravning.
Anna Wendt
Garnera med skivade rädisor, dill och grovt stött peppar.
Garnera med skivade rädisor, dill och grovt stött peppar. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 600 g laxfilé - med skinn i bit
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 2 krm svartpeppar - stött
  • 1 rödbeta

Tillbehör

  • 2 rädisor - –3
  • 1 knippa dill
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg laxen i en form med skinnsidan nedåt. Blanda socker, salt och peppar. Strö blandningen över och under laxen.

  2. Skölj rödbetan. Skala den med en potatisskalare och skölj igen.Grovriv rödbetan över laxen. Täck med plastfolie och sätt in i kylen 1 dygn.

  3. Vänd laxen och låt den ligga ytterligare 1 dygn.

  4. Skär laxen i skivor och garnera med tunt skivade rädisor, finhackad dill och grovt stött peppar.

  5. Lästips! Så lyckas du med gravad lax

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!