00000

Rödbetsgazpacho med vindruvor och tagetes är en färgstark soppa. Druvor förstärker den söta smaken. Det går även bra att använda färdigkokta, vakuumpackade rödbetor.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

1 liter gazpacho, färdig  eller grönsaksdryck (Friggs)
500 g rödbetor, kokta
2 dl havredryck
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

16 vindruvor, kärnfria
2 gulbetor, små
3 tagetesblommor, eller andra ätliga blommor
olivolja, av bra kvalité

15 minuter

Rödbetsgazpacho – gör så här:

  1. Häll gazpacho, rödbetor och havredryck i en mixer och mixa slätt. Smaksätt med vinäger och krydda med salt och peppar.
  2. Halvera vindruvorna. Skala och hyvla betorna lövtunt på mandolin. Häll soppan i skålar och toppa med vindruvor, betor och blommor. Ringla över olja och servera.

 

Fler recept med: Buffémat, Soppa, Veganskt