Rödbetschutney med senapsfrön

Använd ljust muskovadosocker, det mörka tar över smaken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg rödbetor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl senapsfrön - gula
  • 2 lagerblad
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Skala och grovriv rödbetorna. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg rödbetor, lök och vitlök i en gryta och tillsätt övriga ingredienser.

  2. Koka upp och sjud chutneyn under lock ca 1 1/2 timme. Rör om några gånger under tiden.

  3. Häll chutneyn i burkar och låt kallna. Rödbetschutneyn är god till fläsk- och lammkött.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!