Rödbetscarpaccio med västerbottenrostade jordärtskockschips och fetaostcrème

Knapriga och smakrika chips som blir ett överraskande tillbehör till rödbetorna. De är även goda som ett tilltugg till aperitifen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 rödbetor - stora
  • 200 g jordärtskockor
  • 1 tsk citron - pressad
  • 50 g västerbottensost - riven

Fritering

  • 5 dl rapsolja - eller solrosolja

Fetaostcrème

  • 50 g fetaost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 krm havssalt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

vinägrett

  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

garnering

  • bladpersilja - strimlad

Gör så här

  1. Koka rödbetorna 35-45 min, tills de är mjuka. Skala dem under rinnande kallt vatten.

  2. Skala jordärtskockorna. Skiva dem tunt med en vass kniv och lägg dem i kallt vatten med citronsaft.

  3. Fetaostcrème: Mixa fetaosten och blanda med gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Blanda ingredienserna till vinägretten.

  4. Fritering: Sätt ugnen på 200°. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull. Torka av jordärtskocksskivorna ordentligt och fritera dem i oljan 1-2 min, tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Lägg chipsen i sex högar på plåt med bakplåtspapper och strö över den rivna osten. Sätt in plåten med chipsen mitt i ugnen och låt osten smälta över chipsen 3-4 min. Ta ut plåten och låt chipsen svalna.

  6. Skär rödbetorna i tunna skivor. Lägg ut dem på tallrikar och toppa med chipsen. Ringla över vinägrett och strö på persilja. Servera med fetaostcrème.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!