00000

Rödbetsbiffar med svamp är fylliga och goda som dessutom är enkla att göra. Blir det några över är de goda att värma.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g rödbetor
300 g potatis
1 gul lök
2 ägg
salt, svartpeppar, rapsolja, Maizena majsstärkelse  

Tillbehör:

250 g svamp
100 g saltgurka
2 dl yoghurt, turkisk
50 g rågbröd, per person

30 minuter

Rödbetsbiffar med svamp – gör så här:

  1. Skala och grovriv rödbetor och potatis. Skala och finhacka löken. Stek rödbetor, potatis och lök i 1 msk olja i en  stekpanna ca 3 min under omrörning, tills det mjuknar. Låt svalna ca 5 min.
  2. Rör ner ägg, 1 tsk salt, 2 krm peppar och 2 msk majsstärkelse i den stekta blandningen. Det blir en ganska lös smet.
  3. Ta upp en del av smeten med en slev och lägg den i en varm stekpanna med 1 msk olja. Forma till en biff, ca 6 cm i diameter, fös ihop kanterna. Stek biffarna på strax över medelvärme ca 4 min på varje sida.
  4. Ansa och skiva svampen och stek den i torr, het panna ca 3 min, tills all vätska kokat bort. Tillsätt 1 tsk olja och 2 krm salt och fräs den ca 2 min. Servera svampen till rödbetsbiffar, saltgurka, yoghurt och bröd.

Recept av Charlotte Jenkinson