Rödbetsbiffar med getost och matvetesallad

Recept på rödbetsbiffar med getost och matvetesallad. Använd hela rödbetan, stjälkarna hackas och blandas i matvetet och bladen används i salladen.

Ingredienser

  • 500 g rödbetor - färska,med blast
  • 1 dl mandlar - salta, rostade
  • 75 g chèvreost - + 75 g
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 ägg
  • 2 burkar matvete - à 410 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj blasten. Skär stjälkarna i ca 1 cm breda bitar och spara eventuella späda blad till garnering. Skala och finriv rödbetorna. Finhacka mandlarna.

  2. Blanda rödbetsrivet med mandlar, 75 g smulad getost, ägg, majsstärkelse, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör till en smet.

  3. Värm en stekpanna med 1 msk olja. Klicka i smeten och forma till ca 8 biffar. Stek dem ca 2 min på varje sida.

  4. Ta upp biffarna och stek stjälkarna ca 2 min i 1 msk olivolja. Tillsätt 1/2 msk rödvinsvinäger. Skölj matvetet i kallt vatten, låt rinna av och häll ner det i stekpannan. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Blanda yoghurten med 2 krm salt och 1 msk olja. Servera biffarna med matvetesallad, smulad chèvre och yoghurt. 

Recept av Ulla Karlström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!