55555

Rödbets- och rödkålssoppa med getost och valnötter är en vacker och god vegosoppa. Den går bra att frysa så gör gärna dubbel sats när du ändå håller på.  

För 4 personer:

Ingredienser

500 g rödbetor
500 g rödkål
1 gul lök
1 liter vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
50 g valnötter
100 g getost
3 dl gräddfil
olivolja, salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger

Tillbehör:

50 g bröd, mörkt, per person

30 minuter

Rödbets- och rödkålssoppa – gör så här:

  1. Skala och skär rödbetorna i små bitar. Skär rödkålen i små bitar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i 1 msk olja i en gryta 2–3 min. Tillsätt rödbetor och rödkål och fräs under omrörning 2–3 min. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt 1 msk vinäger. Sjud under lock ca 20 min.
  3. Rosta valnötterna i en stekpanna. Smula getosten och blanda med gräddfil, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Servera soppan med getostklick, valnötter och bröd.

För fler vegetariska recept – följ oss på Facebook:
Allt om Mat Vego