Rödbets- och pepparrotssill

Recept på rödbets- och pepparrotssill. Sillen blir godast om den får mogna 1 dygn i kylen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill - (à 420 g)

Inläggningslag

  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Sås

  • 2 äggulor
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 dl rapsolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl pepparrot - finriven
  • 2 dl rödbetor - finhackade
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka upp lagen och låt den kallna.

  2. Skölj filéerna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär filéerna i små bitar. Lägg sillen i en bunke.

  3. Häll över inläggningslagen. Låt stå kallt 1 dygn. Lyft sedan upp sillen och torka av den med hushållspapper.

  4. Blanda äggulor och citronsaft i en skål.  Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning.

  5. Blanda i creme fraiche, pepparrot och rödbetor. Smaka av med salt och peppar.

  6. Blanda med sillen och låt den stå kallt 1 dygn.

    Foto: Holger Edström

    På sillbordet finns inläggningar för alla smaker. Bloody Mary-sillen uppe t v hyllades särskilt av redaktionens provsmakare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!