Rödbets- och ingefärshummus

Rödbets- och ingefärshummus serveras gärna med bröd. Ingefäran friskar upp hummusen och ger en god smakbrytning.
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 350 g kikärter - kokta
  • 200 g rödbetor - kokta
  • 15 g ingefära - riven
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk tahini (sesampasta)
  • 3 msk citron - pressad
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken. Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa till en grynig röra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!