1. Pepparotscrème: Koka creme fraiche sakta utan lock 4 min. Dra kastrullen från värmen, rör ner pepparrot och salt. Låt blandningen dra 3 min. Sila ifrån pepparroten, täck över och ställ crèmen kallt.
2. Rödbetor: Skär av blasten utom den nedersta centimetern. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten med några anisfrön. Spola dem under kallt vatten och dra av skalet.
3. Servera som på bilden med extra pepparrot och god olivolja ringlad runt om.
Rödbetor med pepparrotscrème
Rödbetorna och pepparotscrèmen kan förberedas. Pepparroten rivs över vid servering.
För 8 person(er)
Ingredienser
8 | färska rödbetor |
1 tsk | salt |
1 krm | anisfrö |
Pepparrotscrème
3 dl | crème fraiche |
30 g | pepparrot, finriven |
3 krm | salt |
Servering
1 msk | pepparrot, finriven |
1 msk | olivolja |