Rödbetor, kokta

Så genialt, gott och enkelt med kotlett av piggvar.
Allt om Mat

Piggvar

  • 250 g kotletter - av piggvar med ben
  • 1 l vatten
  • 2 msk salt
  • 2 lagerblad
  • 4 kvistar timjan - färsk
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 dl vitvinsvinäger

kokta rödbetor

  • 700 g rödbetor
  • 2 tsk salt - per liter vatten
  • 1 knippa rucolasallad
  • 1 msk olivolja

Pepparrotsyoghurt

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk pepparrot - färsk riven
  • 1 msk limesaft
  • 1 tsk strösocker
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • färskpotatis - nykokt

Gör så här

  1. Fisk: Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull. Låt den koka upp.

  2. Lägg i fisken och låt lagen koka upp på nytt. Drag kastrullen från plattan. Låt fisken dra i spadet under lock ca 10 minuter.

  3. Rödbetor: Skölj rödbetorna. Avlägsna allt utom roten och en dryg centimeter av blasten. Koka rödbetorna i saltat vatten. Det tar ca 35 minuter.

  4. Skala rödbetorna medan de fortfarande är varma, under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor. Fräs klyftorna i olivolja tillsammans med rucola och dill högst 1/2 minut under omrörning.

  5. Pepparrotsyoghurt: Blanda samtliga ingredienser väl. Ställ den i kylen till servering.

  6. Värm piggvaren precis före servering. Servera den tillsammans med rödbetor och nykokt färskpotatis. Ringla pepparrotsyoghurten över eller bredvid rödbetorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!