Röd vinbärssås till fläskfilé
Röd vinbärssås - en lättsam sås som passar till stekt fläskfilé, lammkotletter eller anka.
Ingredienser
- 0,5 msk smör
- 1 schalottenlök
- 1 dl röda vinbär
- 2,5 msk råsocker
- 1,5 dl vitt vin - torrt
- 1 dl vatten
- 1 msk konc kalvfond
- 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
- 1 nypa salt - ev
Röd vinbärssås
-
Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull utan att
den tar färg, ca 1 min. Lägg i vinbär och socker, fräs tills
sockret löst sig ca 1 min. Tillsätt vin, vatten och kalvfond
och låt såsen koka utan lock ca 3 min.
-
Sila såsen genom en finmaskig sil och red såsen med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Smaka eventuellt av med salt.
-
Lägg i några extra röda vinbär vid servering.