Röd vinbärssås till fläskfilé

Röd vinbärssås - en lättsam sås som passar till stekt fläskfilé, lammkotletter eller anka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 msk smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl röda vinbär
  • 2,5 msk råsocker
  • 1,5 dl vitt vin - torrt
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 nypa salt - ev

Röd vinbärssås

  1. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull utan att

    den tar färg, ca 1 min. Lägg i vinbär och socker, fräs tills

    sockret löst sig ca 1 min. Tillsätt vin, vatten och kalvfond

    och låt såsen koka utan lock ca 3 min.

  2. Sila såsen genom en finmaskig sil och red såsen med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Smaka eventuellt av med salt.

  3. Lägg i några extra röda vinbär vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!