3.83.83.83.83.8

Röd vinbärskaka är en saftig, lättlagad kaka fullproppad med bär från trädgården. En perfekt picknickkaka!

För 12 bitar:

Ingredienser

200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
300 g röda vinbär

Garnering:

florsocker

15 minuter + 30 minuter i ugn

Röd vinbärskaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
  2. Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör ihop till en jämn smet och bred ut i en smord ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.
  3. Strö över bären och tryck ner dem lätt i smeten.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min tills den blivit precis torr när du sticker i den. Låt svalna. Pudra kakan med florsocker.