Röd vinbärsgelé med chili

Denna vinbärsgelé får extra hetta och smak av chili. Mängden chili avgör du genom att smaka en liten bit. Är den mycket het kan du ta den mindre mängden.
Catarina Bennetoft

Ingredienser

  • 1 kg röda vinbär
  • 1,5 dl vatten
  • 9 dl strösocker - (800 g) per liter avrunnen saft
  • 0,5 - 1 röd spansk peppar

Gör så här

  1. Koka upp bär och vatten. Häll massan i en silställning och låt rinna av i ca 30 min.

  2. Mät upp sockret i förhållande till mängden saft. Koka upp saften i en ren gryta och häll i sockret lite i taget.

  3. Skölj och skiva pepparfrukten. Rör ner den i saften och koka utan lock ca 10 min. Gör geléprovet och skumma. Häll upp på varma burkar. Förvaras svalt, hållbar minst 6 månader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!