Röd tomat- och löksallad

När rödlöken får dra i vinägretten blir den mild och får lite mjukare konsistens.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 5 tomater
  • 1 gurka
  • 2 avokador
  • 1 dl dill - finhackad
  • 200 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • ätliga trädgårdsblommor

Gör så här

  1. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda löken med vinäger och låt stå ca 15 min i rumstemperatur.

  2. Skär tomaterna i klyftor. Skala hälften av gurkan. Halvera den på längden. Gröp ut kärnorna med en liten sked. Skär gurkan i bitar. Skala, kärna ur och skär avokadorna i bitar. Varva lök, tomater, gurka, avokado och dill på ett fat. Smula över fetaosten. Ringla på olja. Salta och peppra. Garnera med blommor

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!