Röd rissallad

Recept på röd rissallad. Rött ris har en nötig och ganska fast konsistens och passar utmärkt att blanda i sallad.
Petra Lindstrand
Recept på röd rissallad.
Recept på röd rissallad. Foto: Helen Pé

Ingredienser

  • 3 dl ris - svart eller rött, t ex Saltå Kvarn
  • 1 rödlök - stor
  • 2 endiver
  • 1 kruka bladpersilja
  • 150 g mixsallad - blandad
  • 70 g babyspenat

Citronette

  • 0,5 dl citron - pressad
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skala och finskiva löken.

  2. Citronette: Vispa ihop citronsaft, olja och socker. Krydda med salt och peppar. Vänd ner löken i dressingen.

  3. Dra isär endivbladen. Repa och finhacka persiljan. Blanda riset med dressingen och vänd ihop med sallad och persilja på ett stort fat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!