Röd pastasallad

Pastasalladen blir härligt röd om du kokar rivna rödbetor i vattnet med pastan. En god pastasallad till buffén eller som en egen rätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 2 rödbetor
  • 150 g fetaost
  • 1 bit purjolök - (ca 10 cm)
  • 1 röd paprika

Dressing

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Koka upp tillsammans med vattnet till pastan. Tillsätt pastan och koka enligt anvisning på förpackningen.

  2. Smula fetaosten. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan.

  3. Häll av vattnet och blanda pasta och rödbetor med fetaost, purjolök och paprika.

  4. Rör samman vinäger, olivolja, salt och peppar och häll dressingen över salladen.

Foto: Copyright Per Magnus Persson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!