Röd pastasallad 3.13.13.13.13.1(11) Pastasalladen blir härligt röd om du kokar rivna rödbetor i vattnet med pastan. En god pastasallad till buffén eller som en egen rätt. Skriv ut För 8 pers på buffé Ingredienser 300 g pasta 2 rödbetor 150 g fetaost 1 bit purjolök, (ca 10 cm) 1 röd paprika Dressing 2 msk vitvinsvinäger 4 msk olivolja 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymald Recept: Röd pastasallad Skala och riv rödbetorna grovt. Koka upp tillsammans med vattnet till pastan. Tillsätt pastan och koka enligt anvisning på förpackningen. Smula fetaosten. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Häll av vattnet och blanda pasta och rödbetor med fetaost, purjolök och paprika. Rör samman vinäger, olivolja, salt och peppar och häll dressingen över salladen. Fler recept med: Buffémat, Övrigt, Pasta, Sallader Pasta Pasta med lax och fänkål 30 minuter Vegetariskt Rosa rödbetspasta med rosmarin 20 minuter Sallader Salty bovetegranola med krispig kycklingsallad och apelsinvinägrette 30 minuter + 20 minuter i ugn Vegetariskt Köttbullar och vegobullar med senap och timjan 30 minuter