00000

Här följer en smal gourmetmat med endast lite fett från olivolja och bacon. Goda smaker möts i såsen och den fräscha salladen.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 msk olivolja
500 g lammytterfilé
500 g lammytterfilé
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Röd paprikasås

3 medelstora röda paprikor
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 färsk ingefära (2 cm)
4 tomater
1,5 tsk salt
0,5 msk strösocker
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk balsam- eller äppelvinäger
2 msk olivolja
2 krm spiskummin

Potatissallad

500 g kokt färskpotatis
140 g bacon
2 krm salt
2 krm svartpeppar, nymald
250 g körsbärstomater
150 g sockerärter
150 g blandad sallad

1. Sätt ugnen på 225°. Dela, kärna ur och halvera paprikorna.
Skala lök, vitlök och ingefära. Skär löken i grova bitar och vitlök och ingefära i tunna skivor. Halvera tomaterna.
2. Lägg alla grönsaker i en långpanna med bakplåtspapper. Strö på 2/3 av saltet, socker och peppar. Ringla över vinäger och olja.
Stek grönsakerna mitt i ugnen ca 25 min.
3. Mixa grönsakerna med mixerstav eller kör dem i matberedaren till en slät sås. Passera den genom en sil. Smaka av med salt och spiskummin.

Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad