00000

För 1 sats(er)

Ingredienser

1 gul lök
3 potatisar 3-4 st
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
6 tomater (eller en burk hela tomater)
2 purjolökar
1 fänkål liten
1 l vatten
2 fiskbuljongtärningar
0,5 g saffran (1/2 paket)
500 g sej eller torsk
1 tsk salt

Saffranscrème

2 dl crème fraiche
0,5 saffran (1/2 paket)
0,5 tsk örtsalt

Tillbehör

1 nypa basilikablad
1 bröd

1. Hacka löken och tärna potatisen. Fräs det med vitlöken i olja några minuter.
2. Skålla och tärna tomaterna, strimla purjolöken och fänkålen. Lägg ner i grytan och häll på vatten. Tillsätt buljongtärningar och halvt paket saffran. Sjud under lock tills potatisen är mjuk.
3. Skär fisken i 2 cm stora bitar, salta den och sjud några
minuter.
4. Blanda creme fraiche med resten av saffranet. Smaka av med örtsalt och nymald peppar. Den mår bra av att stå och dra ett tag innan den serveras till soppan.