Röd och gul fisksoppa

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 potatisar - 3-4 st
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 msk olivolja
  • 6 tomater - (eller en burk hela tomater)
  • 2 purjolökar
  • 1 fänkål - liten
  • 1 l vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 0,5 g saffran - (1/2 paket)
  • 500 g sej - eller torsk
  • 1 tsk salt

Saffranscrème

  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 saffran - (1/2 paket)
  • 0,5 tsk örtsalt

Tillbehör

  • 1 nypa basilikablad
  • 1 bröd

Gör så här

  1. Hacka löken och tärna potatisen. Fräs det med vitlöken i olja några minuter.

  2. Skålla och tärna tomaterna, strimla purjolöken och fänkålen. Lägg ner i grytan och häll på vatten. Tillsätt buljongtärningar och halvt paket saffran. Sjud under lock tills potatisen är mjuk.

  3. Skär fisken i 2 cm stora bitar, salta den och sjud några minuter.

  4. Blanda creme fraiche med resten av saffranet. Smaka av med örtsalt och nymald peppar. Den mår bra av att stå och dra ett tag innan den serveras till soppan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!