Lättlagad soppa som blir kryddig och smakrik med chorizo och chili.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 lök gul
5 potatisar (500 g)
1 chili, t ex röd spansk
3 dl linser röda
2 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1,5 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk salt
2 chorizo (200 g)
2 msk timjan färsk

Tillbehör:

surdegsbröd

1. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Halvera kärna ur och finhacka chilin. Skölj linserna väl.
2. Fräs lök, chili och tomatpuré i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt potatis, vatten, buljongtärningar och linser.
3. Låt koka under lock ca 10 min tills potatis och linser är mjuka. Krydda med salt. Stek korven knaprig i en stekpanna. Servera soppan rykande het med korven. Strö över timjan och servera med grovt bröd.