00000

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g kycklingkött, i strimlor
50 g torkade risnudlar
12 dl kycklingbuljong
1,5 dl kokosmjölk
3 tsk röd currypasta (blue dragon)
2 tsk tomatpuré
1 msk pressad lime
1 msk socker
1 tsk salt
100 g salladskål, fint strimlad
1 röd paprika, fint strimlad
1 msk koriander, hackad

Röd currysoppa m kokosmjölk, kyckling & koriander

Stek kycklingstrimlorna i lite olja. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp buljong och kokosmjölk. Smaksätt med currypasta och tomatpuré. Smaka av med limesaft, socker och salt.
Vid serveringen, fördela nudlar, kyckling, salladskål och paprika i botten på sopptallriken eller soppskålen. Slå över den heta buljongen och strö över koriander.