00000

Enklare kan det nästan inte bli. Strimlad färsk skinka kokas direkt i thai red currygrytan. Paprika, haricots verts och sockerärter blandas ner i grytan och får koka med 1-2 min. Inlagd squash är gott till.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g färsk skinka
1 röd paprika
1 burk thai red curry, (400 ml, Mrs Cheng)
150 g haricots verts
1 msk Maizena majsstärkelse
100 g sockerärter
0,5 tsk salt
1 knippe koriander

Servering

, basmatiris

1. Skär skinkan i smala strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Koka upp grytbasen i en kastrull som rymmer resten av
ingredienserna.
2. Rör ner skinka och låt koka 2-3 min. Blanda ner paprika och haricots verts. Red av med maizena utrört i lite vatten.
Låt koka upp. Tillsätt sockerärter och låt koka ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och garnera med koriander.
3. Servera med basmatiris.