Röd currygryta med spenat- och papayasallad

Skinkan kokas i smakrik sås med bl a ingefära och citrongräs.
Ta bort citrongräset vid servering. Grytan går bra att frysa, stek då purjolök och sockerärter före servering.

1. Skär köttet i cm-stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Krossa citrongräset med knivhandtaget och skär det i 3 cm långa bitar.
2. Bryn köttet i omgångar i olja. Lägg över det i en gryta. Tillsätt citrongräs, lök, vitlök, currypasta, salt, fond, vatten, limeskal och -saft, kokosmjölk, ingefära och pepparfrukt. Koka ca 40 min.
Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Koka upp.
3. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Stek purjolök och sockerärter i smör i stekpannan ca 2 min. Vänd ner det i grytan vid servering.
4. Papayasallad: Dela, kärna ur, skala och skär papaya i bitar. Skala och strimla löken. Blanda papaya, lök, spenat och mangoldskott.
Rör ihop ingredienserna till dressingen och ringla den över.
5. Servera med basmatiris.

Recept från