Röd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlar

Recept på röd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlar. En soppa med mild currysmak. Vill du hotta till den så öka mängden currypasta.
Petra Lindstrand
Recept på röd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlar.
Recept på röd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlar. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g torskfilé - färsk
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 3 kvisttomater
  • 1 lime - + 1
  • 1,5 msk currypasta - röd
  • 1 msk strösocker
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 8 dl vatten
  • 2,5 msk fisksås - asiatisk
  • 3 tärningar hönsbuljong
  • 250 g risnudlar - platta
  • 1 kruka koriander
  • rapsolja

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar. Lägg dem i kylen så länge. Skala och finskiva löken. Ansa och skär svampen i klyftor. Skär tomaterna i klyftor. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.

  2. Fräs löken i 1 msk olja ca 1 minut. Rör i currypasta och socker och fräs ca 3 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten, fisksås, svamp, limeskal och -saft och buljongtärningar. Koka utan lock ca 5 min.

  3. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner fisken i soppan och låt småkoka ca 3 min.

  4. Fördela nudlar och tomater i skålarna. Häll på soppan och toppa med koriander och extra lime.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!