Röd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlar

3.63.63.63.63.6

Recept på röd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlar. En soppa med mild currysmak. Vill du hotta till den så öka mängden currypasta.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g torskfilé, färsk
1 gul lök
250 g champinjoner
3 kvisttomater
1 lime, + 1
1,5 msk currypasta, röd
1 msk strösocker
1 burk kokosmjölk, (400 ml)
8 dl vatten
2,5 msk fisksås, asiatisk
3 hönsbuljongtärningar
250 g risnudlar, platta
1 kruka koriander
rapsolja

15 minuter

Curry- och kokossoppa – gör så här

  1. Skär fisken i tärningar. Lägg dem i kylen så länge. Skala och finskiva löken. Ansa och skär svampen i klyftor. Skär tomaterna i klyftor. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.
  2. Fräs löken i 1 msk olja ca 1 minut. Rör i currypasta och socker och fräs ca 3 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten, fisksås, svamp, limeskal och -saft och buljongtärningar. Koka utan lock ca 5 min.
  3. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner fisken i soppan och låt småkoka ca 3 min.
  4. Fördela nudlar och tomater i skålarna. Häll på soppan och toppa med koriander och extra lime.