Röd curry- och bönsoppa

En len och lättlagad soppa med smak av currypasta och koriander.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 förp svarta bönor
  • 0,5 röd paprika
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1,5 msk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 3 dl vatten
  • 3 msk konc grönsaksfond
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

  2. Fräs currypastan i olja i en gryta. Tillsätt bönor och paprika. Häll på kokosmjölk och vatten. Tillsätt fonden. Låt koka upp och mixa slätt med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

  3. Repa bladen från koriandern och strö dem över soppan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!