Rocky road-mousse

En mousse med inspiration från ett av våra populäraste julgodisrecept; Rocky road. Knepet är att låta chokladen svalna innan den blandas med grädden, som inte ska vara iskall. Välj helst riktigt mörk choklad.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - mörk (81 %)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl nötblandning - eller jordnötter
  • 1 dl marshmallows - små
  • 4 msk kolasås

Gör så här

  1. Hacka och smält chokladen. Låt svalna.  Vispa grädden och vänd försiktigt ner 1/3 i chokladen. Blanda väl. Tillsätt resten av grädden och rör om.

  2. Fördela moussen i portionsglas. Strö över nötter och marshmallows och ringla över kolasås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!