Recept på vietnamesiska vårrullar som inte friteras, ibland kallade sommarrullar. Jättegoda vårrullar med räkor i rispapper.

För 4 portioner

Ingredienser

8 stora rispapper (21 cm i diameter)
200 g handskalade stora räkor (ca 500 g frysta)
1 huvud gemsallad alt 1 kruka romansallad
1/3 ask ärtskott
1 kruka koriander

Sås

250 g ananas, färsk eller fryst
1 1/2 msk färskriven ingefära
1 1/2 dl sweet chilisås

15 min

Gör så här:

  1. Sås: Mixa ananas, ingefära och sweet chilisås med en stavmixer eller i en mat­beredare.
  2. Doppa rispapperet snabbt i varmt vatten så att det mjuknar, ca 1/2 min. Lägg ut ris­papperet på en skärbräda.
  3. Skala räkorna. Skölj och torka salladen. Skölj och torka ärtskotten. Plocka koriandern.
  4. Fördela salladsblad, räkor, ärtskott och koriander mitt på varje rispapper. Rulla ihop till fasta rullar, likt en vårrulle. Dela ev rullarna på mitten. Packa rullarna i smörgåspapper eller plastfolie.
  5. Servera med såsen.
Fler recept med: Asiatiskt, Skaldjur, Snittar