3.73.73.73.73.7

Rispappersrullar med kräftor, gurka, dill och citron är fräscha och goda. Förbered fyllningen, men vänta med att rulla in den i rispapperet till ca 1 timme före servering.  

För 6-8 personer:

Ingredienser

1 burk kräftstjärtar, i lake (ca 350 g)
0,25 gurka
1 morot, stor
0,5 rödlök, liten
1 mango, liten, mogen
1 avokado, mogen
0,5 citron
1 knippa dill
1 förpackning rispapper, (ca 340 g)

Dippsås:

0,5 dl soja, japansk
1 tsk sesamolja
1 tsk sesamfrön

45 minuter

Rispappersrullar med kräftor, gurka, dill och citron – gör så här:

  1. Skär gurkan i tunna stavar. Skala och skär moroten i tunna stavar. Skala och strimla löken. Skala, kärna ur och skär mango och avokado i strimlor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
  2. Koka upp vatten i en gryta och håll varmt. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  3. Doppa ett ark rispapper i taget i det heta vattnet ca 10 sekunder. Lyft upp och spola i kallt vatten. Lägg ut rispapperet på en skärbräda och lägg på kräftstjärtar, grönsaker och dill. Strö över citronskal. Vik in ändarna på ­papperet och rulla ihop. Upprepa tills rispapper och fyllning tar slut.
  4. Dippsås: Blanda ingredienserna till såsen. Servera den till rullarna.

 

Fler recept med: Asiatiskt, Buffémat, Fisk, Skaldjur