Smal risotto primavera

Låt denna smala risotto bli både vacker och smakrik. Variera med att byta ut gröna ärter mot samma mängd förvällda och skalade bondbönor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 0,5 msk olivolja
  • 1,5 dl risottoris - (avorioris)
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1,5 dl ärtor - gröna
  • 1 dl sparrisknoppar - förvällda
  • 0,5 citron - borstad, saft + finrivet skal
  • 2 msk persilja - finskuren
  • 2 msk parmesan - finriven
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 100 g räkor - skalade
  • 5 skinka - kokt, tunna skivor

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i oljan i en gryta under omrörning.

  2. Tillsätt riset och fräs ca 1min ut under omrörning.

  3. Häll på hälften av buljongen och koka riset på svag värme, rör om då och då. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar, ca 1 dl i taget, allt eftersom den sugs upp av riset. Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, ca 18 minuter.

  4. Blanda i ärter och sparrisknoppar och koka 2 minuter till.

  5. Ta grytan från värmen, blanda i citronsaft och skal, persilja och ost. Peppra. Servera med räkor eller skinka.

  6. Ca 445 kcal per person, varav 10 g fett, kolhydrater 67 g, protein 23 g.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!